Kinderen in het asielzoekerscentrum (azc) hebben het niet gemakkelijk. Op een azc is de angst voor de oorlog vervangen door onzekerheid over de toekomst. Er is vaak weinig te doen, zeker tijdens de zomervakantie. Wil jij hen deze zomer verrassen met een gevulde rugtas voor de zomervakantie?


De zomer is een periode waarin ze niet op vakantie gaan en andere activiteiten ook veelal stil liggen. Daarom duurt deze periode nog langer voor hen en willen we asielzoekerskinderen verrassen met een rugtas die jij kunt vullen. Momenteel verblijven er 5.000 kinderen tot 11 jaar op een azc.


Doe je mee aan de actie van Stichting Gave? Dan mag je een tasje vullen met bijvoorbeeld schrijfmateriaal, een knuffel en speelgoed voor leeftijdsgenootjes. Op diverse azc’s in Nederland worden de tassen uitgedeeld. Door mee te doen leren kinderen een waardevolle les: dat geven om een ander belangrijk is en je zo leeftijdsgenoten heel blij kunt maken! Klik hier om de flyer te bekijken.

Vanuit de commissie Kind en Eredienst willen we deze actie promoten, leuk om zo met elkaar, voor een ander bezig te zijn. De kosten voor een tasje zijn € 3,-, deze worden bekostigd door de diaconie. Uiteraard mag iedereen in de kerk, ook naast de kinderen, zich opgeven voor het vullen van een tasje. In de flyer kun je lezen wat er wel en niet in het tasje mag en welke kleur voor welke leeftijd staat.

Wil je meedoen aan de actie? Dan kun je je aanmelden via deze link. Geef aan dat je een tasje wilt vullen, hoeveel en voor wie. Wij zullen de tasjes bestellen. De tasjes hebben het formaat van een zwemtasje. Omdat het lijstje al bekend is kun je direct inkopen gaan doen. Zaterdag 5 juni is het inzamelmoment in de kerk, op deze dag kun je je spulletjes in het tasje komen doen. Dan zorgen wij dat ze bij stichting Gave terecht komen. De exacte tijden zullen we nog communiceren.

Heb je vragen over de actie, bel of mail gerust even.

Namens de commissie Kind en Eredienst, 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of bel 06-28820980