Nu we veel thuis zitten is die moderne tijd toch wel verdraaid handig. Videobellen met opa en oma, je ouders en je vrienden is een fluitje van een cent. Maar het is soms wel even zoeken in het digitale oerwoud naar leuke dingen om te doen. Daarom hebben we een kleine selectie voor je gemaakt, als duwtje in rug. Probeer het uit, doe er je voordeel mee. Maar wees niet bang en voed je nieuwsgierigheid, ga op zoek, want er zijn zoveel gave dingen te ontdekken!

Game inventarisatie
Game je graag, maar heb je geen idee wie jouw game allemaal nog meer speelt? Om dit in kaart te brengen vragen we je om dit formulier in te vullen. Zo krijgen beeld wie welke games speelt en kunnen we jullie aan elkaar koppelen, zodat jullie samen verder kunnen gamen.

Spellenkoning(in)
Ben jij thuis de eeuwige winnaar van Kolonisten van Catan? Speel je in no-time iedereen blut tijdens een legendarisch potje Monopoly? Nu kun je je vrienden en familie onder tafel spelen door middel van online bordspellen. Hou je eer hoog, ga nieuwe uitdagingen aan en ontdek nieuwe spellen met vrienden en familie, terwijl je gewoon lekker thuis zit.


Museumbezoekje
Een bezoek brengen aan het Rijksmuseum, of misschien juist wel aan het Kröller-Möllermuseum. Het lijkt nu haast onmogelijk, maar niets is minder waar. Honderden musea liggen binnen het bereik van je grijpgrage vingers. Van het Rijksmuseum tot het Smithsonian, je kunt ze bezoeken door een digitaal museumbezoek. Klik op de link en duik in die heerlijke cultuur en kunst.

Thuis multibioscoop
Wil je wel weer eens met wat vrienden of familie een film kijken? Met Netflixparty is dat mogelijk! Zet je laptop of computer aan, download de Netflixparty extensie en chat met je vrienden en familie terwijl je een gave film, documentaire of serie kijkt. Een drankje en een bak popcorn erbij en het feest is compleet!

Slangengevecht
Heel misschien ken je het nog wel: het uitdagende en verslavende spel snake op de Nokia 3310. Je kunt het spel Snake nu ook tegen elkaar doen! Daag je vrienden, broers, zussen en je ouders uit! Wie van jullie is de behendigste en listigste slang?

Wetenschap is kinderlijk eenvoudig
Wil je het kind in jezelf weer naar boven halen, of juist liever even de kinderen zoet houden? Kijk dan eens op de website van NEMO. Daar zijn diverse proefjes en testjes zelf te maken. Dus haal het karton uit de oud papierbak, graai de knutselspullen uit de kast en bouw de meest gave dingen!

Met vriendelijke groet,
Namens de Activiteitencommissie en team Verbinding,

Hylke