De Heer is waarlijk opgestaan. Dat is de jubel van Pasen. Toch jubelt lang niet iedereen mee. Dat blijkt al in Matteüs 28. Daar wordt zwijggeld betaald; laat niemand weten wat er op die Paasmorgen bij Jezus’ graf is gebeurd. Vanwaar dit verzet? En waarom is er vandaag ongeloof? Men zegt wel eens: ‘’vroeger (in Jezus’ tijd) kon men de opstanding misschien nog geloven maar in onze tijd (na de Verlichting) niet meer.” Is dat zo? We bekijken enkele tegenwerpingen ten opzichte van Pasen. En we luisteren naar wat het evangelie ons aanzegt en leert. Hartelijk welkom in de eredienst. De preektekst staat zondagmorgen online op mijn blog jmhaak.com. 

ds. Matthijs Haak

Vandaag en dit weekend zijn de meest heilige dagen van het geloof. We vieren Jezus’ dood en opstanding als de grond van ons bestaan. Hieronder een korte toelichting op de erediensten. Vergeet niet dat er op Stille Zaterdag een online-bijeenkomst is, geleid door JOB (19:30 uur).

 

 

 

Van 18 t/m 20 juni vindt het gemeente kampeerweekend plaats op Groene Camping 'In de Polder'. Er zijn al 23 aanmeldingen (bijna 100 personen). Heb je je nog niet aangemeld? Er is nog meer plaats! Ook huisjes zijn nog beschikbaar. Geef je snel op door hier te klikken of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Aanmelden kan nog t/m maandag 5 april.
Zie voor meer informatie de bijlage. Heb je vragen? Neem dan contact op met Marc Barlag of Maaike Klugkist

De Activiteitencommissie

Pasen is het feest van nieuw leven en van nieuwe hoop. In het kader daarvan is in Dordrecht een bloemenactie opgezet door een aantal christelijke organisaties. De bedoeling is dat er in heel Dordrecht bloemen worden bezorgd bij mensen die wel wat perspectief en bemoediging kunnen gebruiken: mensen in zorginstellingen, in de gevangenis, of gewoon iemand bij jou in de straat. 

De Kandelaarkerk doet graag mee met deze hartverwarmende Bloemengroet. We voorzien de bloemen van een kaartje met daarop ook een verwijzing naar Pauze+. Wij gaan zaterdag 3 april, vanaf 16.00 uur rozen bezorgen in het Polderwiel. 

Doe je mee? Je kunt je bij ons opgeven.

 

Namens de EC,

Tineke van der Linden en Chahee Ruijten

Zondag luisteren we verder naar Matteüs. Jezus’ intense worsteling - doodsstrijd - staat centraal (Matteüs 26:36-56). Het is niet eenvoudig om te zien wat er allemaal gebeurt in Getsemane. Maar we kijken naar Jezus. Welkom in de (online) eredienst. De preek staat zondagmorgen online op jmhaak.com.

Omdat de Stille Week zondag begint, is de liturgie verstild. De liturgische elementen worden niet apart aangekondigd. Het is de bedoeling om zo extra concentratie te krijgen op het lijdensevangelie. De liederen zijn allemaal uitgekozen met het oog op Getsemane. Het gaat over Gods grote wijsheid (Psalm 111 en 145), onze zonden en bevrijding daarvan (Psalmen voor Nu 130), beproeving (Psalm 42) en Jezus die leeuw én lam is (Opwekking 638).

Uw/jouw reactie in de dienst is welkom. De vraag is: Wat betekent de Stille Week voor u/jou? Vóór het tweede gebed (eind van de dienst) lees ik de reacties voor.

Gezegende eredienst gewenst.

Ds. Matthijs Haak