Middagdienst

Categorie
Kerkdiensten
Datum
2020-10-11 16:30 - 00:00
 
 

Powered by iCagenda

 • Oneindige macht van de nederige dienaar. Preek Matteüs 8:2-22.

  Zondag luisteren we verder naar Matteüs. Als Jezus de Bergrede heeft uitgesproken volgt er een reeks aan genezingen. Jezus blijkt inderdaad macht/gezag (Matteüs 7:29) te hebben. We letten erop wat deze genezingen betekenen; voor de mensen toen en voor ons, Jezus’ gemeente.
  Welkom in de kerkdienst, online of in het kerkgebouw. Omdat we weer met een klein groepje samen mogen komen, spreken we in de dienst bepaalde liturgische elementen samen hardop uit (votum, Onze Vader). De preektekst staat zondagmorgen online op mijn blog jmhaak.com.

  ds. Matthijs Haak

   
 • Hemelvaart. Hulde aan de machtige Heer! Handelingen 1 en Efeze 1:20-23.

  Donderdag 13 mei is Hemelvaartsdag. We eren onze hemelse koning. Hemelvaartsdag kun je vergelijken met het huldigen van een sportclub die kampioen is geworden. Of, beter: met de inauguratie van een machtige president (Biden). We lezen uit Handelingen 1 over het heilsfeit van Hemelvaart. En we luisteren naar de betekenis van Hemelvaart zoals Paulus daarover schrijft in Efeze 1. Zo sluiten we aan bij het luisteren naar Matteüs. Want daarin ging het over Jezus macht/gezag. Juist daarover heeft Paulus het in Efeze 1:20-23. Hartelijk welkom in de (online) kerkdienst. Ik hoop dat het lukt om de preektekst op mijn blog te zetten, op de ochtend van Hemelvaartsdag.

  ds. Matthijs Haak
   

   
 • Bidstond Klein Convent donderdag 20 mei

  Het Klein Convent heeft op 24 februari jl. een bidstond belegd in de Julianakerk vanwege de nood van de tijd. We zien terug op een waardige avond waarin we werkelijk onderlinge eenheid mochten ervaren en met één mond hebben gesproken en met één oor hebben gehoord. Daarom wil het Klein Convent op D.V. donderdag 20 mei opnieuw een bidstond beleggen. Dit keer in de Augustijnenkerk, aanvang 19:45 uur. Het is een avond die valt ná de Weeszondag en vóór Pinksteren. Gedreven door de Heilige Geest en gedrongen door de liefde van Christus willen we ons opnieuw voor God verootmoedigen. We laten ons daarbij leiden door de slothoofdstukken van de profeet Zacharia. Helaas is het nog steeds niet mogelijk om met velen samen te komen in één kerkgebouw. Wel zal de bijeenkomst via YouTube (kerkdiensten wijk 2 en 7 Dordrecht) voor ieder te volgen zijn. Ook kunnen er beperkt belangstellenden worden uitgenodigd.

  Het zou mooi zijn als er ook uit onze gemeente leden aanwezig zouden kunnen zijn bij deze bidstond. Meld(t) u/je zich/je aan bij onze scriba, broeder Aaike Kamsteeg, uiterlijk maandagmiddag 17 mei. Zie verder het mededelingenblad van afgelopen woensdag.

  Namens de leden van het Klein Convent

   
 • Huwelijksgespreksgroep start op woensdag 26 mei

  De ‘tweede ronde’ van de huwelijksgespreksgroep start eindelijk! Omdat een stel is verhuisd is er ruimte voor een stel om mee te doen. Wat houdt de gespreksgroep in? Klik hier voor een eerder geplaatst artikel. De cursus die nu start zal iets anders van karakter zijn dan de vorige. Meer informatie? Vraag ondergetekenden.

  Annemarie en Matthijs Haak