Morgendienst

Categorie
Kerkdiensten
Datum
2020-04-19 09:30
 
 

Powered by iCagenda

 • Jezus’ macht om zonden te vergeven. Preek Matteüs 9:1-8. Tweemaal bediening Heilige Doop!

  We lezen verder uit Matteüs. In verband met de doop sla ik Matteüs 8:23-34 voor nu even over. We lezen zondag Matteüs 9:1-8. Jezus zegt iets opmerkelijks. ‘Kenners’ (schriftgeleerden) vinden het zelfs godslasterlijk wat Jezus zegt. Het gaat over Jezus’ (vol)macht om zonden te vergeven. Zoiets kan alleen God. Wie denkt Jezus wel niet dat hij is!? Gelukkig zegt Jezus het toch. En houdt Hij voet bij stuk. Deze tekst past bij de bediening van de Heilige Doop: ‘we belijden een doop tot vergeving van zonden’ (geloofsbelijdenis Nicea). Wat fijn dat de Heilige Doop tweemaal wordt bediend. Welkom in de (online) kerkdienst. Nog een primeur. Zondag gaan we voor het eerst in onze kerkdienst uit de NBV21 lezen. Matteüs 9:2 uit de NBV21 kent een verandering ten opzichte van de NBV (2004). Benieuwd waar dat om gaat? Kijk op nbv21.nl over de nieuwe, herziene vertaling NBV21 (o.a. het genoemde vers uit Matteüs). Ik sta bij de betekenis van dit vers stil in de preek. Ik hoop de preektekst weer op mijn blog jmhaak.com te zetten.

  ds. Matthijs Haak

   
 • Gemeenteweekend

  Over 5 weken is het zo ver; van 18 t/m 20 juni is het gemeenteweekend op Groene Camping 'In de Polder'. Er zijn 35 aanmeldingen en 130 personen die mee gaan. Heb je je opgegeven, maar geen bevestiging ontvangen? Of heb je je niet opgegeven, maar wil je toch nog mee? Dat kan! Mail ons dan en geef aan met hoeveel personen je mee wilt en met welk kampeermiddel je komt.

  Houd je niet zo van kamperen, maar wil je toch mee? Je kunt nog een huisje boeken via https://www.groenecampingindepolder.nl/#Verblijf

  Graag hadden we ook de mogelijkheid gegeven om als daggast een dagje naar de camping te komen. Helaas is dat in verband met corona nu niet mogelijk.

  Heb je nog vragen of opmerkingen? Neem contact op met Maaike Klugkist of Marc Barlag.
  Of stuur ons een mail.

  Groetjes, de activiteitencommissie

   
 • Aarzel niet langer en volg Jezus. In alles. Preek Matteüs 8:18-22

  Zondag luisteren we verder naar Matteüs. We lezen een klein maar explosief stukje. Een Schriftgeleerde (!) en een discipel geven aan Jezus te willen volgen. Ze spreken Jezus aan als ‘Meester’ en ‘Heer’; ze erkennen Jezus’ gezag. Maar weten ze wat het betekent om Jezus te volgen? Jezus’ woord tegen deze twee mannen lijkt en ís bikkelhard. Wie goed luistert ontdekt toch bevrijdend evangelie. Ik hoop de preektekst zondag op mijn blog jmhaak.com te zetten. Welkom in de (online) kerkdienst.

  ds. Matthijs Haak

   
 • Creatievelingen gezocht

  Na de zomer komt er een eind aan de inzet van Jodie en Diana voor 'kind en eredienst'. We willen jullie bedanken voor jullie enthousiasme en energie.

  Tegelijk zijn wij op zoek naar nieuwe leden voor ons team. Lijkt het jou leuk om mee te denken over hoe de kinderen binnen onze gemeente enthousiast hun plek kunnen innemen, dan ben je van harte welkom!

  Spreek Marieke de Jonge of Carmen de Snoo gerust aan. Het zou gaaf zijn als we weer veel mooie ideeën mogen bedenken om de kinderen bij de gemeente en de diensten te betrekken.

  Namens kind en eredienst


  Carmen de Snoo