De hulp van de voedselbank is bedoeld om mensen/gezinnen een steuntje in de rug te geven bij het oplossen van financiële problemen en is in principe voor een maximale periode van 3 jaar. De voedselbank werkt samen met bedrijven en supermarkten die hun overschotten geven. Op deze manier gaat er minder voedsel verloren en worden mensen met weinig geld geholpen. Een aanvraag voor een voedselpakket wordt vaak verstrekt op aanvraag van een professionele hulpverlener. Na een periode van een kwartaal of een halfjaar wordt de financiële situatie van de klant opnieuw geëvalueerd en wordt het pakket verlengd of stopgezet.

Sinds het najaar van 2013 heeft Voedselbank Dordrecht een eigen distributiecentrum. De hele week door worden er op zes verschillende uitgiftepunten in Dordrecht zo’n 300 voedselpakketten uitgedeeld. Ook in ons kerkgebouw is een uitgiftepunt van de Voedselbank Dordrecht. Dat betekent dat ongeveer 30 klanten van de voedselbank die in Stadspolders en Dubbeldam wonen elke donderdagmiddag hun producten komen ophalen. Op het moment werken we met 13 vrijwilligers uit onze gemeente. Zij delen het voedsel uit, bieden thee of koffie aan en maken een praatje met de klant. Mensen kunnen hun verhaal kwijt als ze dat willen.

Klanten van de voedselbank zijn vaak mensen zoals jij en ik, maar door omstandigheden zijn ze in de problemen gekomen: door werkeloosheid, relatieproblemen, chronische ziekten of als gevolg van de crisis.

Binnen de hele voedselbankorganisatie wordt gewerkt met vrijwilligers. Er zijn nog steeds mensen nodig om de voedselbank goed de laten blijven draaien.

Wilt u meer informatie of lijkt het u leuk om als vrijwilliger mee te werken, kijk dan op de website van de Voedselbank www.voedselbankdordrecht.nl (vacatures).

Ton van Vugt / tel. 078-6179158 / e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.