Deze tijd vraagt om andere ontmoetingen, andere manieren van omzien. Stichting Present heeft jaarlijks het Kerstengelproject en eigenlijk is dat een mooi project waarbij we andere burgers even een hart onder de riem kunnen steken in een moeilijke periode. Een heel simpel gebaar, een kleine daad, met grote impact en waarde. De diaconie brengt dit project graag onder uw aandacht.

Wat houdt het precies in, wat kan ik betekenen en hoe kan ik mij opgeven?

Lees dan hier verder

Namens de diaconie.

Zaterdag 7 november 2020 zou de activiteit 'fiets 'm in de prak' plaatsvinden. Helaas hebben we moeten besluiten om dit, in verband met de aangescherpte coronamaatregelen, niet door te laten gaan.

Gelukkig mogen we wel terugkijken op een geslaagd volleybaltoernooi van 2 oktober jl.  Er waren vier fanatieke teams aanwezig die zeer aan elkaar gewaagd waren.

We hopen dat we snel weer activiteiten kunnen organiseren waarin de gemeente elkaar kan ontmoeten.

De activiteitencommissie

De kledingactie van Sarfath kunnen we gelukkig dit jaar weer houden! Uiteraard nemen we tijdens deze actie alle corona-richtlijnen in acht. Het sorteren van de kleding zal plaatsvinden in drie verschillende ruimtes in de kerk, er wordt zorg gedragen voor voldoende afstand van elkaar en we vragen de helpers een mondkapje te dragen.

Wat? Bruikbare kleding, schoeisel, linnengoed, dekens, dekbedden, knuffels, incontinentie materiaal

Wanneer inleveren?
Zaterdag 31 oktober tussen 10:00-11:00 uur of
Donderdag 5 november tussen 19:00-20:00 uur

Hulp bij het sorteren is zeer welkom op 5 november van 19:00-21:00 uur. We ontvangen graag een berichtje als u/jij kunt komen helpen. 

Namens Sarfath,

Het is aanstaande zondag, 18 oktober, Micha Zondag. Dit jaar is het thema van de Micha Zondag: Delen in vrijheid. We hebben er als diaconie (op verzoek van een gemeentelid) voor gekozen om te collecteren voor International Justice Mission.

 

IJM zet zich in om een einde te maken aan de slavernij. Veel mensen denken dat slavernij al honderden jaren niet meer bestaat. Toch zijn er nu meer slaven dan ooit in de wereldgeschiedenis. Miljoenen kinderen, vrouwen en mannen worden mishandeld, verkracht en uitgehongerd in boerderijen, bordelen, vissersboten en fabrieken. IJM zet zich er dagelijks voor in om dit te stoppen. Ze zorgen er voor dat slaven worden bevrijd en dat slaveneigenaren worden berecht.

 

Als diaconie bevelen we deze collecte van harte bij u aan!

Het is helaas alweer een hele tijd geleden dat de activiteitencommissie iets georganiseerd heeft. Diverse activiteiten konden door Covid-19 niet doorgaan. We hopen het komend jaar, mogelijk met aanpassingen, wel activiteiten te kunnen organiseren.


De eerste activiteit dit jaar is het volleybaltoernooi, op vrijdag 2 oktober. Dit toernooi zal plaatsvinden in spelzaal Palet, boven de Bibliotheek in Stadspolders van 19.30 t/m 22.00 uur.

Heb je zin in een leuk potje volleybal, geef je dan snel op! Natuurlijk is het prachtig als je met je team een mooi team-outfit bij elkaar kan halen ter versterking van de team-spirit! De kosten voor het toernooi zijn €5,-- per persoon.

We houden ons aan de geldende corona maatregelen zoals voorgesteld door het RIVM. Dit houdt in dat er een gezondheidscheck uitgevoerd zal worden bij binnenkomst. Ook is schreeuwen en zingen niet toegestaan.

Geef je op via deze link of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Doe dit uiterlijk 23 september. Geef hierbij aan met hoeveel personen je komt, eventueel je teamnaam en als het kan je 06! Het is ook mogelijk om je individueel op te geven.

Nog meer te doen! De activiteitencommissie organiseert komend jaar (onder voorbehoud) nog meer activiteiten. Hieronder alvast een overzicht.

- 7 november 2020 Fiets ‘m in de prak
- 3 januari 2021 Nieuwjaarsborrel na de dienst
- 24 april 2021 Voetbaltoernooi
- 18-20 juni 2021 Gemeenteweekend


Wil je al deze datums automatisch in je agenda, klik dan op deze link.

We hopen jullie op veel activiteiten te zien!