Om alvast te noteren: nieuwe gemeentewandeling op zaterdag 12 oktober a.s.! We starten dit keer wat later, om 10.30 uur en we blijven in Dordrecht.


Verdere details volgen, maar aanmelden kan nu al bij een van ons.Op vrijdag 4 oktober organiseert de activiteitencommissie het Kandelaar-Volleybaltoernooi! Dit toernooi zal plaatsvinden in spelzaal Palet, boven de Bibliotheek in Stadspolders van 19.00 t/m 22.00 uur. Heb je zin in een leuk potje volleybal, geef je dan snel op! Natuurlijk is het prachtig als je met je team een mooi team-outfit bij elkaar kan halen ter versterking van de team-spirit!
De kosten voor het toernooi zijn €5,-- per persoon.

Opgeven
Geef je op via deze link, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of via het bord in de hal van de kerk. Geef hierbij aan met hoeveel personen je komt, eventueel je teamnaam en als het kan je 06! Het is ook mogelijk om je individueel op te geven.

Nog meer te doen!
De activiteitencommissie organiseert komend jaar nog meer activiteiten.
Hieronder alvast een overzicht.

2 november Spelletjesavond
5 januari Nieuwjaarsborrel na de dienst
7 februari Schaatsen
16 mei Voetbaltoernooi

We hopen jullie op veel activiteiten te zien!

Op zondag 29 september vindt de landelijke Kerkproeverij weer plaats. In het hele land zetten kerken hun deuren open voor mensen die eens een kerkdienst willen bijwonen.

Ook de Kandelaarkerk doet weer mee. Op deze zondag zal volgens het rooster dominee Ruard Stolper voorgaan in onze kerk en hij is graag bereid om dan de kerkproeverijdienst te leiden. Het zal een dienst zijn die niet totaal anders is dan anders, maar deze dienst zal meer gericht zijn op mensen die God nog niet kennen. Er is mooie muzikale begeleiding en na de dienst is er koffie met wat lekkers.

Nu is het belangrijkste van de Kerkproeverij dat er mensen uitgenodigd worden. Weet u iemand in de buurt, bij de sportvereniging of op het werk die u zou kunnen uitnodigen? Denk er eens over na, bid ervoor, stap over de drempel en nodig eens iemand uit!

We hopen dat het een mooie dienst wordt waarbij mensen geraakt worden door Gods Geest.

De evangelisatiecommissie


Op donderdagavond 10 oktober willen we een thema-avond organiseren over (geloofs)opvoeding van het jonge kind. Tijdens de vorige thema-avond over geloofsopvoeding is veel verteld over het puberbrein en opvoeding. Op 10 oktober willen we aandacht hebben voor het jonge kind: wat willen we onze kinderen meegeven/voorleven? En hoe leggen we een goede basis voor de pubertijd aanbreekt? Samen willen we op zoek naar antwoorden op bovenstaande vragen, daarom nodigen we alle ouders, jongerenwerkers, kinderkringleiders en belangstellenden van harte uit voor deze avond.

We hopen dat u erbij bent!

‘Hoe ouder ik word, hoe minder ik het idee heb dat ik God echt begrijp. Toch houd ik van Hem en vertrouw ik Hem’ zegt theoloog Christopher Wright. Herken je wat Wright zegt?

 

De Bijbel is geen makkelijk boek. Buitenstaanders stellen soms vragen waarover je goed moet nadenken. En soms gebeuren er dingen in je leven waardoor je je afvraagt ‘God, waarom!?’

Tijdens vier cursusavonden staan we D.V. stil bij lastige geloofskwesties. Dat doen we aan de hand van dit boek:

Wright, Christopher. J. H. (2010). De God die ik niet begrijp. Over lastige geloofskwesties. Barneveld: De Vuurbaak. ISBN 978 90 5560 430 2

 

Wie wil meedoen aan de cursus schaft het boek zelf aan. Op internet heb ik prijzen gezien van onder de €10. Mocht het bedrag een probleem zijn, laat dat dan even weten. We komen steeds samen op woensdagavond: 2, 9, 16 en 30 oktober a.s., aanvang 20:00 uur.

 

In vier avonden behandelen we vier onderwerpen:

1. Kwaad en lijden. ‘Mijn God, waarom!?’

2. Gods oordeel over de volken in Kanaän (geweld in de Bijbel).

3. Waarom het kruis? Is God een kwade, bloedeisende God?

4. De jongste dag. Christenen denken op dit punt nogal verschillend.