Herdenking 4 mei

Vanwege de coronamaatregelen zal er voor de eerste keer in 75 jaar geen speciale bezinningsbijeenkomst in Dordrecht zijn op 4 mei. In plaats daarvan is er een aangepaste TV uitzending van Licht voor Dordt opgenomen, die van 3 mei (12 uur) tot 4 mei (17 uur) te zien zal zijn bij RTV Dordrecht. Ds. Gert Jan Vogel en pastoor Tjeerd Visser besteden hierin aandacht aan het gedicht van de achttien doden, waarvan de Dordtse verzetsman Leendert Keesmaat er een was, en aan psalm 43, de psalm die Keesmaat en de anderen zongen toen ze hun dodencel verlieten:

"Dan ga ik op tot Gods altaren,
tot God, mijn God, de bron van vreugd;
dan zal ik, juichend, stem en snaren
ten roem van zijne goedheid paren,
die, na kortstondig ongeneugt
mij eindeloos verheugt."

Om als Dordtse kerken toch ook gezamenlijk stil te staan bij de herdenking, zullen ook wij in de dienst op 3 mei aandacht geven aan 4 mei.
Voor geïnteresseerden: u kunt hier meer lezen over de geschiedenis rondom de herdenking in Dordrecht.

Licht voor Dordt

Ook vragen we graag nogmaals uw aandacht voor het coronahulp-initiatief Licht voor Dordt, waarvan het Platform Dordtse Kerken mede-initiatiefnemer is. Er hebben zich bij de coronahulplijn inmiddels meer dan 400 vrijwilligers aangemeld om hulp te bieden, maar de hulpvraag loopt achter. Wellicht kunt u ook in uw gemeente nogmaals wijzen op de mogelijkheid om hulp te ontvangen via Licht voor Dordt. Mensen kunnen onder kantoortijd bellen naar 078-2049 315 of zich aanmelden via de website LichtvoorDordt.nl . Behalve praktische hulp en een luisterend oor is het ook mogelijk om maaltijden aan huis te ontvangen.

Daarnaast willen we u graag wijzen op de mogelijkheid om mee te draaien als vrijwilliger bij de stiltetent voor het Albert Schweitzer Ziekenhuis. Voorganger Timon Kitsz uit ons bestuur meldde zich al aan en wil het u van harte aanraden. Er vinden heel bijzondere ontmoetingen plaats. Een shift duurt 2 uur en per keer zijn er twee vrijwilligers nodig. U kunt zich per e-mail aanmelden bij Wiebe van Horssen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U ontvangt dan een vrijwilligersinstructie inclusief link naar het online rooster toegestuurd, waarin u zelf de datum en tijd kunt aangeven. Licht voor Dordt neemt alle RIVM maatregelen nauwlettend in acht. Vanzelfsprekend mogen vrijwilligers niet tot één van de risicogroepen behoren en geen verkoudheidsklachten hebben.