‘Hoe ouder ik word, hoe minder ik het idee heb dat ik God echt begrijp. Toch houd ik van Hem en vertrouw ik Hem’ zegt theoloog Christopher Wright. Herken je wat Wright zegt?

 

De Bijbel is geen makkelijk boek. Buitenstaanders stellen soms vragen waarover je goed moet nadenken. En soms gebeuren er dingen in je leven waardoor je je afvraagt ‘God, waarom!?’

Tijdens vier cursusavonden staan we D.V. stil bij lastige geloofskwesties. Dat doen we aan de hand van dit boek:

Wright, Christopher. J. H. (2010). De God die ik niet begrijp. Over lastige geloofskwesties. Barneveld: De Vuurbaak. ISBN 978 90 5560 430 2

 

Wie wil meedoen aan de cursus schaft het boek zelf aan. Op internet heb ik prijzen gezien van onder de €10. Mocht het bedrag een probleem zijn, laat dat dan even weten. We komen steeds samen op woensdagavond: 2, 9, 16 en 30 oktober a.s., aanvang 20:00 uur.

 

In vier avonden behandelen we vier onderwerpen:

1. Kwaad en lijden. ‘Mijn God, waarom!?’

2. Gods oordeel over de volken in Kanaän (geweld in de Bijbel).

3. Waarom het kruis? Is God een kwade, bloedeisende God?

4. De jongste dag. Christenen denken op dit punt nogal verschillend.

 

Wil je meedoen aan de cursus dan is het handig om vooraf het betreffende hoofdstuk te lezen. Het betreft zo’n vijftig bladzijden. Dat is een investering die het gesprek op de avonden zelf ten goede komt. Ik ben van plan elke avond het onderwerp in te leiden. Als je er niet aan toekomt om (alles) vooraf te hebben gelezen, krijg je op dat moment de kerngedachte van het hoofdstuk mee.

Afhankelijk van de groepsgrootte spreken we plenair of in groepjes met elkaar verder over de onderwerpen. Sowieso beginnen we de avonden gezamenlijk en sluiten we ook op die manier af.

 

Ik ga ervan uit degenen die mee willen doen belijdenis van hun geloof hebben gedaan. Vooral degenen die kort geleden belijdenis deden wil ik van harte uitnodigen mee te doen. Zie het als een catechisatie+ groep. Heb je interesse maar deed je (nog) geen belijdenis? Neem dan even contact met me op.

 

Tot slot een overzicht met informatie:

- Cursus voor belijdende leden. Nog geen belijdenis gedaan maar wel geïnteresseerd? Neem s.v.p. contact op met ondergetekende.

- Woensdagavonden: 2, 9, 16 en 30 oktober.

- Tijd: 20:00u tot ± 21:30u à 21:45u.

- Kandelaarkerk te Dordrecht.

- Kosten: aanschaf boek. Zelf aan te schaffen.

- Voorbereiding: per avond 1 hoofdstuk lezen.

 

Opgeven? Graag voor 25 september bij ondergetekende.

 

Hartelijke groet,

ds. Matthijs Haak, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..