Wat is het verhaal van The Passion? Waar gaat het over op Goede Vrijdag en Pasen? Zondag 21 april vieren we het Paasfeest. Alle leden van onze gemeente worden van harte uitgenodigd om met Pasen iemand mee te nemen naar de dienst. Op deze zondag zetten vele kerken op het eiland van Dordt de deuren open voor gasten in het kader van de campagne Kerkproeverij na The Passion. Ook onze gemeente doet mee!

Kerkproeverij na The Passion vormt een mooie gelegenheid om iemand die je persoonlijk kent uit te nodigen. Wij zullen als gemeente een viering maken die goed te volgen is voor mensen die niet gewend zijn aan een kerkdienst en die aantrekkelijk is om mee te maken. Daar hebben we u bij nodig.

We kunnen er als kerk naar streven gastvrij en verwelkomend te zijn, maar als we geen uitnodiging doen aan mensen om ons heen, wie gaat er dan proeven van de gastvrijheid en liefde van God? Daarom aan u de vraag om iemand mee te nemen. Dat is natuurlijk best spannend. Denk dan ook goed na over wie u uitnodigt: een buur, een kennis of vriend die niet (meer) naar de kerk gaat en met wie u een relatie hebt, die u vertrouwt. Houd de uitnodiging vrijblijvend: “Heb jij The Passion ook gezien? Zou het je wat lijken om daar meer over te horen in mijn kerk? Ik zou het in ieder geval leuk vinden. Deze zondag is speciaal voor gasten.” En nodig hen persoonlijk uit, niet via een briefje door de brievenbus. Vertel erbij dat er niets van hen verwacht wordt en dat ze kunnen gaan ‘zoals ze zijn’.

Kerkproeverij is gebaseerd op het Engelse Back to Church Sunday, een initiatief van Michael Harvey waar kerken wereldwijd aan deelnemen. Zie voor meer info www.kerkproeverij.nl/dordrecht

De Evangelisatie Commissie