Sinds september 2017 is de gemeente ingedeeld in kringen. Op deze manier voelen nieuwe leden zich snel thuis, wordt omzien naar elkaar een stuk makkelijker en kunnen we in kleinere groepen voor elkaar bidden en de bijbel bestuderen.
Mocht u/jij belangstelling hebben om bij een kring te horen, dan horen we het graag. Nieuwe leden zullen ook gevraagd worden of ze mee willen gaan draaien in een kring. Het jaar 2017/2018 zal namelijk een soort pilot jaar worden.
Alle leden die nu niet aangemeld zijn en dat toch graag willen? Mail gerust!

Aanmelden kan via Froukje Lange: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De commissie: Froukje Lange, Peter van Leeuwen, Rik van der Linden en Gerbrand Vonck

Sinds 2014 werken Hanneke en Michiel Louter voor Wycliffe Bijbelvertalers in Musoma, Tanzania.
De Bijbel voor alle mensen in de taal van hun hart, dat is waar Wycliffe zich voor inzet. En daar helpen Hanneke en Michiel graag aan mee. Want wat is er mooier dan te zien hoe blij mensen zijn met de woorden van God ... in hun eigen taal!?

Zie de weblog van Hanneke en Michiel over hun werk en leven in Musoma: http://www.louterlive.nl/

De hulp van de voedselbank is bedoeld om mensen/gezinnen een steuntje in de rug te geven bij het oplossen van financiële problemen en is in principe voor een maximale periode van 3 jaar. De voedselbank werkt samen met bedrijven en supermarkten die hun overschotten geven. Op deze manier gaat er minder voedsel verloren en worden mensen met weinig geld geholpen. Een aanvraag voor een voedselpakket wordt vaak verstrekt op aanvraag van een professionele hulpverlener. Na een periode van een kwartaal of een halfjaar wordt de financiële situatie van de klant opnieuw geëvalueerd en wordt het pakket verlengd of stopgezet.

Sinds het najaar van 2013 heeft Voedselbank Dordrecht een eigen distributiecentrum. De hele week door worden er op zes verschillende uitgiftepunten in Dordrecht zo’n 300 voedselpakketten uitgedeeld. Ook in ons kerkgebouw is een uitgiftepunt van de Voedselbank Dordrecht. Dat betekent dat ongeveer 30 klanten van de voedselbank die in Stadspolders en Dubbeldam wonen elke donderdagmiddag hun producten komen ophalen. Op het moment werken we met 13 vrijwilligers uit onze gemeente. Zij delen het voedsel uit, bieden thee of koffie aan en maken een praatje met de klant. Mensen kunnen hun verhaal kwijt als ze dat willen.

Klanten van de voedselbank zijn vaak mensen zoals jij en ik, maar door omstandigheden zijn ze in de problemen gekomen: door werkeloosheid, relatieproblemen, chronische ziekten of als gevolg van de crisis.

Binnen de hele voedselbankorganisatie wordt gewerkt met vrijwilligers. Er zijn nog steeds mensen nodig om de voedselbank goed de laten blijven draaien.

Wilt u meer informatie of lijkt het u leuk om als vrijwilliger mee te werken, kijk dan op de website van de Voedselbank www.voedselbankdordrecht.nl (vacatures).

Ton van Vugt / tel. 078-6179158 / e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wekelijks organiseert Staartlicht meerdere activiteiten voor iedereen die op de Staart woont. Hierbij speelt het geloof in God een rol. U kunt gratis deelnemen aan de activiteiten en iedereen is van harte welkom. Gelovig of niet, jong of oud, kom en steek je licht op!

Onze activiteiten worden gehouden in het gebouw aan de Maasstraat 23 (naast het wijkcentrum).

Staartlicht is een initiatief van de Kandelaarkerk. Voor meer info kunt u een e-mail sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of kijk op onze website: www.staartlicht.nl.

 

In de zomer van 2007 is het onderwijs aan de jeugd voor een groot deel op een nieuwe manier opgezet. Voor de 12-16-jarigen zijn het werk van de KJV en de catechisaties in elkaar geschoven. Alle werk gebeurt onder verantwoordelijkheid van de kerkenraad. Voor de uitvoering zijn de predikant en de jeugdouderlingen verantwoordelijk. Zij hebben nauw contact met de verschillende jeugdleiders.

Elke les begint met een presentatie van het onderwerp van die avond (plm. 20 minuten). Dit gebeurt door de catecheet. Na een kleine pauze wordt de gepresenteerde stof in kleine groepen verwerkt en eigen gemaakt. Dit gebeurt onder leiding van de verschillende jeugdleiders. Daarvoor is ongeveer een uur gereserveerd.

Vroeger werd huiswerk opgegeven om wat op catechisatie behandeld was (nog eens) te verwerken. Huiswerk nu grijpt doorgaans vooruit: er moet thuis iets gedaan worden met het oog op de nieuwe les. We doen een beroep op de ouders hiervoor belangstelling te tonen.

De catechisaties worden gegeven in de kerk. Elke jaargang bestaat uit vier blokken van vijf avonden.

Afmelden voor de catechisaties (bij ziekte of verhindering) kan door de ouders of verzorgers bij de jeugdleiders.

Hieronder de indeling voor het seizoen 2018/2019:

Dinsdag 19.00-20.30 uur groep 1/2

Dinsdag 19.30-21.00 uur groep 3 en groep 4

Dinsdag 20.00-21.30 uur groep 5 en groep 6

Dinsdag 20.30-22.00 uur groep 7 (en groep 8?)

Dinsdag 20.30-21.30 uur belijdeniscatechisanten