Op het werk, bij de sportclub, in de buurt of straat, in de winkel en ook bij ons missionaire project het Staartlicht; steeds vaker komen we moslims tegen. Het aantal moslims is groeiende in Nederland en we zullen, zeker in steden als Dordrecht en Papendrecht, steeds vaker met hen in contact komen. Wat wil God vandaag met het oog op moslims? Daarover is vandaag in de samenleving veel verdeeldheid. En soms ook in de kerk. Hoe gaan we met hen om en hoe maken we het geloof bespreekbaar?
De Evangelisatiecommissie organiseert daarom samen met Evangelie & Moslims in het komende voorjaar de cursus Insjallah. De cursus heeft als doel om je te toe te rusten om in gesprek met moslims te gaan en het evangelie met hen te delen.

De Arabische uitdrukking Insjallah wordt te pas en te onpas gebruikt in de Arabische wereld. Letterlijk betekent het ‘als God het wil’. Deze basiscursus helpt je het geloof en de leefwijze van moslims begrijpen en te leren hoe je het evangelie in woorden en daden kunt delen. Deze cursus is bedoeld voor christenen. Er wordt geen voorkennis over de islam verondersteld bij de deelnemers.

Opbouw van de cursus:
• Wat vraagt God van mij? Wat vragen wij van moslims?
• Hoe leg ik contact met moslims? Kennismaking met de islam.
• Kennismaking met Koran en Hadieth – Bijbeluitleg aan moslims.
• Bezoek aan een plaatselijke moskee.
• Hoe vertellen we moslims wie Jezus voor ons is?
• Leefregels voor moslims en de navolging van Jezus.

De cursus wordt gehouden in de Kandelaarkerk, vanaf 19.45 uur, op donderdag 9 maart, donderdag 16 maart, woensdag 22 maart, donderdag 30 maart, donderdag 6 april en woensdag 19 april.

De kosten van de cursus zijn 60 euro p.p. en 95 euro voor echtparen.

Opgave gaat via de site van Evangelie & moslims: www.evangelie-moslims.nl
Nog vragen? Neem gerust contact op.

De Evangelisatiecommissie