Een kerk is voor de omgeving vaak allereerst een gebouw. Dordrecht bezit sinds december 1995 een schitterend kerkgebouw aan het Van Eesterenplein. Dit gebouw ligt centraal ten opzichte van Papendrecht en ’s-Gravendeel. Een groot deel van de gemeente woont in de nabijgelegen wijk “Stadspolders”. De kerk ligt naast een winkelcentrum, wat een uitstekend uitgangspunt blijkt te zijn voor evangelisatie-activiteiten.

De kerk van Dordrecht een gemeente waar de Heilige Geest werkt. “Gemeente waar de Heer van houdt”, zo spreekt de dominee regelmatig aan het begin van de preek Dordrecht aan. En zo is het. Dordrecht komt misschien wel wat behoudend over, maar dat heeft zeker zijn goede kanten. Veranderingen kunnen in alle rust besproken worden. De ene verandering valt niet over de andere. In liturgie mag veel, kan veel, maar niet alles hoeft. Belangrijker is elkaar vast te houden in de kerk.

Dordrecht. Een prachtige historische stad. Een rijke kerkhistorische geschiedenis. Een fijne kerkelijke gemeente. Een warme jas die past. Maar vooral een gemeente waar het onvervalste Woord wordt verkondigd. Een stad op de berg, een kandelaar op de standaard.

Meer info over de kerken: www.gkv.nl Meer info over belijdenissen: www.gkv.nl Permanente tentoonstelling in: www.grotekerk-dordrecht.nl Meer info over Dordrecht: www.dordrecht.nl of www.vvv.dordrecht.nl.