Morgendienst

Categorie
Kerkdiensten
Datum
2019-02-03 09:30
 
 

Powered by iCagenda

 • Kinderclub Stadspolders - Zomerfeest 27-28-29 augustus  Het kinderclubseizoen zit er weer op, we zijn blij dat we nog een paar gezellige clubavonden konden draaien voor het eind van het seizoen.
  We hopen volgend jaar weer met een grote groep van start te gaan.

  Ondertussen zijn wij als clubleiding druk met de voorbereidingen voor het zomerfeest. Staan deze dagen al in uw agenda: 27, 28 en 29 augustus?
  We zijn heel blij en dankbaar dat het, als de Heer het wil, door kan gaan.
  Het thema dit jaar is “Samen Sterk!” We hopen dat er veel kinderen komen van de gemeente en daarbuiten.

  We gaan het iets anders doen dit jaar, alle drie dagen zijn alleen voor de kinderen van 4-12 jaar, ze mogen om 10 uur worden gebracht en om 12.30 uur weer worden opgehaald. Ouders zijn welkom om buiten, op afstand, een kopje koffie/thee te blijven drinken.

  Dan willen we nog graag uw hulp vragen om dit allemaal mogelijk te maken:
  Ben je 13 jaar of ouder en wil je graag een groepje kinderen helpen met spelletjes en knutselwerkjes?
  Dan kan je je opgeven voor de donderdag, vrijdag en/of zaterdag.
  Geef je zo snel mogelijk op bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

  En het allerbelangrijkste: neemt u ons mee in uw gebed?

  Het Kinderclubteam.

   
 • Preventiemaatregelen corona - update

  Update 1 juli

  Vanaf juli 2020 mogen de kerken meer bezoekers ontvangen. Er is geen maximum meer van toepassing. De enige regel is dat we ons houden aan de afstandsregels. Om verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen, zullen we de nodige maatregelen moeten nemen. Natuurlijk passen we de maatregelen toe die de overheid ons oplegt en wordt een dringend beroep gedaan op de eigen verantwoordelijkheid en het gezond verstand.

  Eén (ochtend)dienst in juli en augustus
  Tijdens deze zomermaanden ‘beginnen’ we met één dienst, ’s morgens om half tien. In de eerste plaats zal de belangstelling minder zijn dan normaal uit oogpunt van behoedzaamheid. In de tweede plaats is het vakantieperiode, waardoor minder gemeenteleden aanwezig zullen zijn. En ten slotte willen we voorzichtig beginnen om een goede en verantwoorde start te maken. Dat is ook de reden dat dit protocol betrekking heeft op twee maanden. Aan het eind van deze periode wordt geëvalueerd en nemen we een beslissing voor de periode vanaf september 2020. Hierbij zullen ook de landelijke ontwikkelingen op het gebied van gezondheid en regelgeving bepalend zijn.

  Uitnodigingsbeleid
  De eerste twee weken van juli (5 en 12 juli) wordt voor de dienst in eerste instantie de helft van de gemeente uitgenodigd. Dit gebeurt per e-mail, ruim tevoren. Men moet zich persoonlijk opgeven bij scriba 2, br. Kamsteeg. Als na de in de uitnodiging gestelde termijn nog plaatsen beschikbaar zijn, worden ook de andere leden van de gemeente uitgenodigd waarbij de capaciteit in elk geval niet wordt overschreden. In de eerste twee maanden zullen we niet streven naar maximalisatie van het aantal bezoekers. Voor onaangekondigde gasten wordt enige marge aangehouden.

  Omdat daarna de schoolvakanties beginnen en mede afhankelijk van de ervaringen van de eerste twee weken, wordt vermoedelijk voor de zes á zeven weken daarna de gehele gemeente genodigd. Ook dan moet men zich persoonlijk opgeven om te voorkomen dat er te veel personen komen.

  Voorlopig schema:
  5 juli: wijken D, E en F
  12 juli:  wijken A, B en C
  19 juli t.m. 30 aug.: alle wijken

  U kunt ook nog steeds de dienst live volgen via ons YouTube-kanaal, dat kunt u doen door hier te klikken.

  Op dat YouTube-kanaal wordt ook elke woensdagmiddag door ds. Matthijs Haak een korte overdenking geplaatst.

  Als u live meeluistert kunt u overigens met uw Givt-app gewoon geven aan de collecte.

  Op de website van ds. Matthijs Haak staat elke zondagochtend de preektekst. De preek is ook te beluisteren als podcast: via anchor.fm en op Spotify

  Ook kunt u 's morgens via de gewone TV een dienst volgen.

   

  Meer informatie omtrent overige activiteiten, bijeenkomsten en catechisaties vindt u hieronder.

 • Jeugddienst 12 juli


  Zondag 12 juli a.s. is er een jeugddienst. Het thema is: Racisme.

  Deze dienst is voorbereid en wordt mede ingevuld door groep 7 en 8. Ons jeugdcombo begeleidt de liederen.
  Klik hier voor meer informatie.   
 • Werkvisie De Hoop zoekt vrijwilligers

  Vrijwilligers gevraagd op alle afdelingen, o.a. bakkerij, catering, kantine, schoonmaak, creatief (o.a. naaister), receptie, inpak, fietsenmakerij, metaal, groen, schilders, drukkerij, meubelmakerij, klussen. Met oog voor de doelgroep en als stabiele ondersteuning voor de begeleider.

  Werkvisie De Hoop biedt dagbesteding, participatie, arbeidstraining en re-integratie aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Loc. Ambachtse Bedrijven, H-I-Ambacht. Ook in Alblasserdam en Dordrecht vrijwilligers gevraagd. 078-6114888 | werkvisiedehoop.nl | Edith of Elma.

  Lees meer...