Morgendienst

Categorie
Kerkdiensten
Datum
2018-07-15 09:30
 
 

Powered by iCagenda

 • Preventiemaatregelen corona - update

  Update 1 juli

  Vanaf juli 2020 mogen de kerken meer bezoekers ontvangen. Er is geen maximum meer van toepassing. De enige regel is dat we ons houden aan de afstandsregels. Om verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen, zullen we de nodige maatregelen moeten nemen. Natuurlijk passen we de maatregelen toe die de overheid ons oplegt en wordt een dringend beroep gedaan op de eigen verantwoordelijkheid en het gezond verstand.

  Eén (ochtend)dienst in juli en augustus
  Tijdens deze zomermaanden ‘beginnen’ we met één dienst, ’s morgens om half tien. In de eerste plaats zal de belangstelling minder zijn dan normaal uit oogpunt van behoedzaamheid. In de tweede plaats is het vakantieperiode, waardoor minder gemeenteleden aanwezig zullen zijn. En ten slotte willen we voorzichtig beginnen om een goede en verantwoorde start te maken. Dat is ook de reden dat dit protocol betrekking heeft op twee maanden. Aan het eind van deze periode wordt geëvalueerd en nemen we een beslissing voor de periode vanaf september 2020. Hierbij zullen ook de landelijke ontwikkelingen op het gebied van gezondheid en regelgeving bepalend zijn.

  Uitnodigingsbeleid
  De eerste twee weken van juli (5 en 12 juli) wordt voor de dienst in eerste instantie de helft van de gemeente uitgenodigd. Dit gebeurt per e-mail, ruim tevoren. Men moet zich persoonlijk opgeven bij scriba 2, br. Kamsteeg. Als na de in de uitnodiging gestelde termijn nog plaatsen beschikbaar zijn, worden ook de andere leden van de gemeente uitgenodigd waarbij de capaciteit in elk geval niet wordt overschreden. In de eerste twee maanden zullen we niet streven naar maximalisatie van het aantal bezoekers. Voor onaangekondigde gasten wordt enige marge aangehouden.

  Omdat daarna de schoolvakanties beginnen en mede afhankelijk van de ervaringen van de eerste twee weken, wordt vermoedelijk voor de zes á zeven weken daarna de gehele gemeente genodigd. Ook dan moet men zich persoonlijk opgeven om te voorkomen dat er te veel personen komen.

  Voorlopig schema:
  5 juli: wijken D, E en F
  12 juli:  wijken A, B en C
  19 juli t.m. 30 aug.: alle wijken

  U kunt ook nog steeds de dienst live volgen via ons YouTube-kanaal, dat kunt u doen door hier te klikken.

  Op dat YouTube-kanaal wordt ook elke woensdagmiddag door ds. Matthijs Haak een korte overdenking geplaatst.

  Als u live meeluistert kunt u overigens met uw Givt-app gewoon geven aan de collecte.

  Op de website van ds. Matthijs Haak staat elke zondagochtend de preektekst. De preek is ook te beluisteren als podcast: via anchor.fm en op Spotify

  Ook kunt u 's morgens via de gewone TV een dienst volgen.

   

  Meer informatie omtrent overige activiteiten, bijeenkomsten en catechisaties vindt u hieronder.

 • Jeugddienst 12 juli


  Zondag 12 juli a.s. is er een jeugddienst. Het thema is: Racisme.

  Deze dienst is voorbereid en wordt mede ingevuld door groep 7 en 8. Ons jeugdcombo begeleidt de liederen.
  Klik hier voor meer informatie.   
 • Werkvisie De Hoop zoekt vrijwilligers

  Vrijwilligers gevraagd op alle afdelingen, o.a. bakkerij, catering, kantine, schoonmaak, creatief (o.a. naaister), receptie, inpak, fietsenmakerij, metaal, groen, schilders, drukkerij, meubelmakerij, klussen. Met oog voor de doelgroep en als stabiele ondersteuning voor de begeleider.

  Werkvisie De Hoop biedt dagbesteding, participatie, arbeidstraining en re-integratie aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Loc. Ambachtse Bedrijven, H-I-Ambacht. Ook in Alblasserdam en Dordrecht vrijwilligers gevraagd. 078-6114888 | werkvisiedehoop.nl | Edith of Elma.

  Lees meer...  
 • Gemeente-kampeerweekend 19-21 juni

   Geannuleerd

  Van 19 t/m 21 juni vindt het gemeente-kampeerweekend plaats op Groene Camping in de Polder in Lage Zwaluwe. Op zaterdag 20 juni zal hier ook de gemeentedag plaatsvinden, daarover volgt later meer informatie. Graag geven we hierbij de nodige informatie voor aanmelding voor het weekend.

  Praktische informatie: we gaan naar Groene Camping in de Polder waar we een groot eigen veld tot onze beschikking hebben.

  Als je niet zo van kamperen houdt, maar wel graag mee zou willen is het ook mogelijk om een huisje te huren.

  In deze link
  kun je de complete informatie lezen en vind je de mogelijkheid tot inschrijven.

  Heb je nog vragen, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

  Lees meer...