Morgendienst

Categorie
Kerkdiensten
Datum
2019-04-21 09:30
 
 

Powered by iCagenda

 • Preventiemaatregelen corona - update

  Update 13 mei

  Zoals bekend gaan we nog tot in elk geval eind juni door met onze online minikerkdiensten. Later in de maand juni besluit het kabinet of de verruiming tot maximaal 100 bezoekers doorgaat.

  Nu de coronasituatie iets meer onder controle lijkt te zijn, we allemaal goed op de hoogte zijn van de manier waarop we besmettingsrisico’s kunnen vermijden én met het oog op de mogelijke verruiming vanaf 1 juli, heeft de kerkenraad besloten om de laatste zes zondagen vóór de maand juli wat meer ruimte te bieden voor gemeenteleden om de dienst bij te wonen. Naast de medewerkers hebben we per zondag ruimte voor ongeveer 15 extra bezoekers. We doen dit per wijk en per wijk kan hiervoor ingeschreven worden. Meer informatie over de indeling daarvan, volgt in de nieuwsbrieven.

  We mogen momenteel niet meer dan in totaal 30 mensen toelaten.

  We bereiden ons intern voor op de mogelijke verruiming naar 100 personen. Het zal duidelijk zijn dat we dan meer logistieke en hygiënemaatregelen moeten nemen om besmettingsrisico’s zoveel mogelijk te vermijden. Op 25 mei hoopt de kerkenraad daarover besluiten te nemen. Ook gaan we na welk ander gebruik van de kerk al dan niet mogelijk is en onder welke voorwaarden. Uiteraard zullen de kaders die de overheid stelt daarbij leidend zijn.

  U kunt vooralsnog het beste de dienst live volgen via ons YouTube-kanaal, dat kunt u doen door hier te klikken.

  Op dat YouTube-kanaal wordt ook elke woensdagmiddag door ds. Matthijs Haak een korte overdenking geplaatst.

  Als u live meeluistert kunt u overigens met uw Givt-app gewoon geven aan de collecte.

  Op de website van ds. Matthijs Haak staat elke zondagochtend de preektekst. De preek is ook te beluisteren als podcast: via anchor.fm en op Spotify

  Ook kunt u 's morgens via de gewone TV een dienst volgen.

   

  Meer informatie omtrent overige activiteiten, bijeenkomsten en catechisaties vindt u hieronder.

 • Gemeente-kampeerweekend 19-21 juni

   Geannuleerd

  Van 19 t/m 21 juni vindt het gemeente-kampeerweekend plaats op Groene Camping in de Polder in Lage Zwaluwe. Op zaterdag 20 juni zal hier ook de gemeentedag plaatsvinden, daarover volgt later meer informatie. Graag geven we hierbij de nodige informatie voor aanmelding voor het weekend.

  Praktische informatie: we gaan naar Groene Camping in de Polder waar we een groot eigen veld tot onze beschikking hebben.

  Als je niet zo van kamperen houdt, maar wel graag mee zou willen is het ook mogelijk om een huisje te huren.

  In deze link
  kun je de complete informatie lezen en vind je de mogelijkheid tot inschrijven.

  Heb je nog vragen, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

  Lees meer...  
 • Herdenking 4 mei en Licht voor Dordt


  Herdenking 4 mei

  Vanwege de coronamaatregelen zal er voor de eerste keer in 75 jaar geen speciale bezinningsbijeenkomst in Dordrecht zijn op 4 mei. In plaats daarvan is er een aangepaste TV uitzending van Licht voor Dordt opgenomen, die van 3 mei (12 uur) tot 4 mei (17 uur) te zien zal zijn bij RTV Dordrecht. Ds. Gert Jan Vogel en pastoor Tjeerd Visser besteden hierin aandacht aan het gedicht van de achttien doden, waarvan de Dordtse verzetsman Leendert Keesmaat er een was, en aan psalm 43, de psalm die Keesmaat en de anderen zongen toen ze hun dodencel verlieten:

  "Dan ga ik op tot Gods altaren,
  tot God, mijn God, de bron van vreugd;
  dan zal ik, juichend, stem en snaren
  ten roem van zijne goedheid paren,
  die, na kortstondig ongeneugt
  mij eindeloos verheugt."

  Om als Dordtse kerken toch ook gezamenlijk stil te staan bij de herdenking, zullen ook wij in de dienst op 3 mei aandacht geven aan 4 mei.
  Voor geïnteresseerden: u kunt hier meer lezen over de geschiedenis rondom de herdenking in Dordrecht.

  Licht voor Dordt

  Ook vragen we graag nogmaals uw aandacht voor het coronahulp-initiatief Licht voor Dordt, waarvan het Platform Dordtse Kerken mede-initiatiefnemer is. Er hebben zich bij de coronahulplijn inmiddels meer dan 400 vrijwilligers aangemeld om hulp te bieden, maar de hulpvraag loopt achter. Wellicht kunt u ook in uw gemeente nogmaals wijzen op de mogelijkheid om hulp te ontvangen via Licht voor Dordt. Mensen kunnen onder kantoortijd bellen naar 078-2049 315 of zich aanmelden via de website LichtvoorDordt.nl . Behalve praktische hulp en een luisterend oor is het ook mogelijk om maaltijden aan huis te ontvangen.

  Daarnaast willen we u graag wijzen op de mogelijkheid om mee te draaien als vrijwilliger bij de stiltetent voor het Albert Schweitzer Ziekenhuis. Voorganger Timon Kitsz uit ons bestuur meldde zich al aan en wil het u van harte aanraden. Er vinden heel bijzondere ontmoetingen plaats. Een shift duurt 2 uur en per keer zijn er twee vrijwilligers nodig. U kunt zich per e-mail aanmelden bij Wiebe van Horssen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U ontvangt dan een vrijwilligersinstructie inclusief link naar het online rooster toegestuurd, waarin u zelf de datum en tijd kunt aangeven. Licht voor Dordt neemt alle RIVM maatregelen nauwlettend in acht. Vanzelfsprekend mogen vrijwilligers niet tot één van de risicogroepen behoren en geen verkoudheidsklachten hebben.

   

   
 • Stille Week 2020

  In verband met de coronacrisis willen we de Stille Week, van maandag 6 t/m donderdag 9 april, in aangepaste vorm door laten gaan. 
  De samenkomsten zijn van 19:30 tot 20:00 uur en zullen in dezelfde vorm te volgen zijn via YouTube, Kandelaarkerk Dordrecht, als de zondagse eredienst. 
  Aanwezig zullen alleen de mensen zijn die een taak hebben. 
  Mocht je er toch bij willen zijn, neem dan gerust contact met één van ons op. 

  Voor de uitzending van deze samenkomsten zijn we nog op zoek naar voorzangers-en zangeressen. 

  Wie wil er één of meerdere avonden een bijdrage leveren? 
  We horen het graag! 

  Lees meer...